Verslag Teamdag Team Zuid Oostwal van zorg-organisatie Dichterbij, Gennep

‘In april zijn we met een aantal dvc-ers naar het Grootste Rijnland Praktijkfestival in Doorn geweest en hebben toen een prijs gewonnen van De Meewerktuin.

We mochten met ons team deelnemen aan een workshop naar keuze. Gezien de veranderingen binnen het team (collega’s) en het traject van teamcoaching, hebben we gekozen voor de workshop ‘Hoe kom je uit de verf’. Een workshop t.b.v. teambuilding met als karakter: fun, reflectie, ontspanning, educatief. De insteek hierbij was ook, om binnen het team uniekheid en talenten te (her)ontdekken en (her)waarderen. Creatief en intuïtief aan de slag met schilderen. Teamkunst maken!

We zijn de teamdag gestart met een pop-up lunch in deze tuin. Collega Leonie had deze HEERLIJK voorbereid. De begeleiders van de workshop (Nicole, Jetta en Marnix) sloten hierbij ook aan, wat uiteindelijk een mooie kennismaking bleek voor de workshop ’s middags. (Noot MWT: voor het eerst kwam een bezoekend team zelf met een lunch! Rollen omgedraaid, leuk)

Ter voorbereiding hadden we wat informatie toegestuurd, waarop Nicole een treffend kort gedicht geschreven heeft:

Als het vertrouwde verandert,

Het opvolgende nieuwe niet aansluit

Het huidige in overgangsfase zit

De verandering in ‘t najaar een feit is

Hoe maak je dan weer een samen?

We zijn gestart met twee korte schilderopdrachtjes; iets in de ruimte naschilderen, en je gevoel van blijdschap schilderen, wel vanuit eenrelatief ‘strak kader’. Daarna was er ruimte voor schilderen vanuit totale vrijheid, ‘het laten gebeuren’ en geen enkel oordeel of directe interpretatie hebben over wat er op het canvas verschijnt. Dat gaf unieke en veelzeggende resultaten. Tijdens het drogen van de lagen, hebben Nicole, Jetta en Marnix ons uitgenodigd met een vraag.

Tevens was er ook de gelegenheid om even afstand te nemen van het proces en door de mooie tuin te lopen. Deze namen we dan weer mee in ons creatieproces. Aan het einde van de workshop hadden we acht unieke schilderijtjes  (verhalen), die tezamen een kunstwerk vormen. Dit vertelde ons iets als aandenken en baken voor de overgangsfase die we als team in zijn gegaan.

‘We kijken terug op een geslaagd samenzijn, dat zal bijdragen in elkaar vinden/hervinden, en de samenwerking om als zelfsturend team te kunnen werken, zal versterken.’

Marion van Daal – Jacobs, dienstverlenend coördinator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kijken terug op een geslaagd samenzijn, dat zal bijdragen in elkaar vinden/hervinden, en de samenwerking om als zelfsturend team te kunnen werken, zal versterken.

Indien interesse, hierbij het adres van hun website: www.meewerktuin.nl