Nicole Recourt is oprichter van De Meewerktuin en partner van Campus Landgoed Zonheuvel. Als autodidact kunstenares schildert zij sinds 1990 vanuit haar gevoel. Ze vertaalt haar innerlijke beelden, inzichten en doorleefde ervaringen in schilderijen, verhalen en gedichten, illustraties, ontwerpen van eetbare tuinen en tweede kans-kleding. Voor nabestaanden van overleden geliefdes maakt ze een tastbaar en draagbaar verhaal als herinnering. Nicole maakt van niets, iets en is in staat om vanuit dit alles unieke verhalen tot leven te wekken. De collectie schilderijen die heden getoond wordt is een circulair verhaal waaruit energie, hoop, liefde, daadkracht en vooral doorleefde levenskunst spreekt.

Haar techniek van schilderen is intuïtief, kleurrijk en metaforisch. Nicole’s werken bevatten vaak verwijzingen naar haar liefde voor de natuur. Ieder doek brengt ze tot leven door gebruik van acryl, olieverf, spraypaint en marker, zonder enig vooropgezet plan of doel. Primeur voor het landgoed is dat De Meewerktuin nu ook atelierruimte in de moestuin biedt.

 

Kunstwerken van Nicole recourt zijn hier te zien. 

 

Voor verkoop, huurkoop en het boeken van exposities kun je contact opnemen met:

expositie & verkoopcoordinatrice Audrie Visser  –  email: ajvisser@live.nl – tel: 06-19629165

 

Exposities 2018/2019

1 juli t/m eind september 2019 St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. 

29 December tot 23 februari 2019 Spoedeisende Hulp- galerijgang (tussen A- en B-vleugel, etage -1)Tergooi Ziekenhuis – Blaricum

30 September tot 20 December Landgoed Zonheuvel Doorn