Composteer je talent

Leren over het aanleggen en het proces van compost. Hoe verhoud het proces van compost zich tot jouw team? Wist je dat de lagen van de composthoop metaforen bevatten om naar jouw levenservaringen, talent en plaats in het team te kijken? Je inspiratie kan bieden hoe jouw team gezond zelfsturend kan functioneren? Je bewust laat kijken naar wat jij met je shit doet? Allemaal vragen die terug te vinden zijn in het maken van compost. Na afloop maken we vruchtbare aarde met jouw team en ontdekken we samen welke planten hierin kunnen groeien. Een belevende workshop die inspireert in natuurlijk horizontaal samenwerken,  groepsprocessen, communicatie, samenwerken, zelfsturing & talentbenutting.

Deze workshop is opgebouwd in 4 delen

Deel 1:

Rondje voorstellen en hoe is het nu met jou?

Compost maken doe je op een stevig fundament. Zo ook deze workshop, waarin jij het fundament bent en waarin je jouw unieke talent aan bijdraagt.

Deel 2:

Wat is compost en hoe maak je dit? Ik vertel je over dit proces en zal je e.e.a. laten zien aan de hand van meegenomen materialen.

Deel 3:

We vormen groepjes:

Iedereen maakt voor zichzelf zichtbaar hoe zij/hij zich verhoudt tot de lagen van compost. Welke metafoor/laag is voor jou van toepassing en wat verteld dit over jouw uniekheid?  Je mag hierin feedback vragen of sparren met je collega’s waarmee je in dit groepje samenwerkt.

Aan de hand van de onderstaande vragen gaan jullie bespreken en verder zichtbaar maken:

Hoe zijn jullie talenten verdeeld tov de compostlagen?

Hoe communiceerd jouw talent optimaal in jouw team en wat kan je hierin leren van de natuur?

Wat doe je met je shit?

Wat is er in jouw team nodig om vruchtbare aarde te maken van al jullie talenten tesamen?

Deel 4:

Ieder team presenteert zijn uniekheid en draagt bij aan de gezamenlijke composthoop van deze dag. Waarvoor een glazen (transparante ) vaas en de meegenomen materialen dienst zullen doen. Jullie kiezen met elkaar wat hierin geplant zal worden. Hiervan maak ik dan een beeldend verslag waar later door jullie op terug gekeken kan worden.

Tijd: +/- 2 uur

Voor wie: groepen vanaf 5 personen tot maximaal 30

Begeleiding:

tot 10 personen 1 trainer

11 tot 20 personen 2 trainers

21 tot 30 personen 3 trainers

Jouw investering : 75,– exclusief 21% btw per persoon

Deze workshop is te combineren met onze andere workshops tot een maatwerk programma. Vraag gerust om een vrijblijvende prijsopgave.

Met mooi weer worden de workshops in de tuin gegeven. Bij slecht weer maken we gebruik van een locatie in conferentiecentrum Zonheuvel. Dit is niet bij de workshop prijs inbegrepen. We kunnen bij tijdige reservering ook lunch, diner, borrel op de tuin laten verzorgen.

Ik kijk er naar uit om met jullie samen te werken!

Vriendelijke groeten Nicole Recourt