Een interactieve workshop waarin de techniek van composteren wordt vertaald naar het proces en waarin ik je vertel hoe het proces van het compostmaken werkt. In compost wordt volop gecommuniceerd en het samenwerkingsproces hierin is constant in beweging. Natuurlijke invloeden van buiten, balans en optimale werkzaamheden in en tussen de lagen die samen compost maken, zijn essentieel voor het maken van vruchtbare aarde, zo ook in jouw team. We gaan samen deze metaforen zichtbaar maken. Hierover gaan we met elkaar in gesprek en nodig ik je uit om in jezelf te verkennen tot welke laag jij je het meest verwant voelt en hoe dit zich verhoudt tot de balans van het team. Tot slot maken we vruchtbare aarde, met daarin ieders inbreng over welke plant hierin tot bloei mag komen.

Deze workshop is opgebouwd in 4 delen

 

 

Deel 1:

Rondje voorstellen en hoe is het nu met jou?

Compost maken doe je op een stevig fundament. Zo ook deze workshop, waarin jij het fundament bent.

Deel 2:

Wat is compost en hoe maak je dit? Ik vertel je over dit proces en zal je e.e.a. laten zien aan de hand van meegenomen materialen.

Deel 3:

We vormen groepjes:

Iedereen maakt voor zichzelf zichtbaar hoe zij/hij zich verhoudt tot de lagen van compost. Welke metafoor/laag is voor jou van toepassing?  Je mag hierin feedback vragen of sparren met je collega’s waarmee je in dit groepje samenwerkt.

Aan de hand van de onderstaande vragen gaan jullie bespreken en verder zichtbaar maken:

Hoe zijn jullie teamverhoudingen verdeeld tov de compostlagen?

Hoe communiceerd jouw team optimaal en wat kan je hierin leren van de natuur?

Wat doe je met je shit?

Wat is er in jouw team nodig om vruchtbare aarde te maken?

Deel 4:

Ieder team presenteert zijn bevindingen en draagt bij aan de gezamenlijke composthoop van deze dag. Waarvoor een glazen (transparante ) vaas en de meegenomen materialen dienst zullen doen. Jullie kiezen met elkaar wat hierin geplant zal worden. Hiervan maak ik dan een beeldend verslag waar later door jullie op terug gekeken kan worden.

Tijd: +/- 2 uur

Voor wie: groepen vanaf 5 personen tot maximaal 30

Begeleiding:

tot 10 personen 1 trainer

11 tot 20 personen 2 trainers

21 tot 30 personen 3 trainers

Jouw investering : 75,– exclusief 21% btw per persoon

Deze workshop is te combineren met onze andere workshops tot een maatwerk programma. Vraag gerust om een vrijblijvende prijsopgave.

Met mooi weer worden de workshops in de tuin gegeven. Bij slecht weer maken we gebruik van een locatie in conferentiecentrum Zonheuvel. Dit is niet bij de workshop prijs inbegrepen. We kunnen bij tijdige reservering ook lunch, diner, borrel op de tuin laten verzorgen.

Ik kijk er naar uit om met jullie samen te werken!

Vriendelijke groeten Nicole Recourt