Ingrediënten voor 4 personen
500 gr. Aardperen
tijm en laurierblad
½ ltr. Kippen of groentebouillon
250ml. melk
2 sjalotten
1 prei
2 knoflooktenen
1 fijn gesneden prei
100 ml. witte wijn
Citroensap
Peper en zout
Crème fraiche
50 gr. Roquefort
Citroenschilrasp
Bereidingswijze
Schil de aardperen en snij ze in gelijke stukken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Pel en snipper de sjalotten en knoflook en fruit deze samen met de tijm en het laurierblad aan in wat olijfolie. Voeg de aardperen toe en bak het geheel aan.
Blus de aardperen af met de witte wijn. Laat de wijn iets inkoken.
Voeg de bouillon en de melk toe en laat het geheel 15-20 minuten op laag vuur garen. Voeg na afloop de fijngesneden prei toe.
Pureer de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Pureer crème fraiche met Roquefort en garneer de soep hiermee. Besprenkel dit met citroenrasp.
Hartelijke groeten,
Nicole Recourt – 06-55070003
www.meewerktuin.nl– tuinbuilding@meewerktuin.nl
Recente reacties